Slow ontwikkelcoach opleiding

 

De methode van Slow netwerk geeft op een waarderende manier inzicht in je eigen handelen en maakt duidelijk waar de schoen wringt. Zodat jij daar vervolgens actie op kunt ondernemen en je zelfleiderschap ontwikkelt!

- Ina van Haeff, Zorg aan zet

 

Slow netwerk organiseert in samenwerking met De Haas trainingen en het Boswijk Instituut de opleiding Slow ontwikkelcoach. 

De opleiding is bedoeld voor mensen die zich verder willen verdiepen in de toepassingen van Slow netwerk en zich willen bekwamen in de individuele en team ontwikkeltrajecten die daarbij aangeboden worden. Ook mensen die vanuit hun eigen organisatie of eigen praktijk met dit gedachtengoed willen werken zijn van harte welkom.

De opleiding bestaat uit drie modules: duurzaam ontwikkelen, natuurlijk samenwerken en mensgericht veranderen. De modules behandelen de onderliggende theorieën zoals bij duurzaam ontwikkelen het Boswijk model, de Transactionele analyse en de Slow Ontwikkelcyclus. Ten grondslag aan natuurlijk samenwerken ligt de Slow Samenwerkingscyclus, teamdynamiek (fasering en sfeer) en systemisch werken. Bij mensgericht veranderen staat thema’s zoals handelingsperspectief (gedrag), draagkracht en zelf bewegen centraal. In de opleiding is veel aandacht voor je eigen duurzame persoonlijke ontwikkeling als fundament voor het zijn van ontwikkelcoach. De Slow ontwikkelcyclus wordt in samenwerking met de universiteit Amsterdam wetenschappelijk getoetst. Dit als onderdeel van het promotieonderzoek van Hans Heijnen.

De opleiding bestaat uit een intake gesprek, 20 dagdelen training verdeeld over de drie modules van 1*5dd, 5*2dd, 1*5dd en een tweetal voortgangsgesprekken. Dit in een tijdsbestek van maximaal 5 maanden. Na afloop van de opleiding ontvang je een certificaat en word je als Slow ontwikkelcoach vermeld op de website van Slow netwerk. Onderdeel van de training is het deelnemen aan een kennismakingsweekend bij het Boswijk Instituut: https://www.boswijkinstituut.nl/opleiding/kennismakingsgroep-opleiding. Deze kan voorafgaande of tijdens de opleiding gevolgd worden.

De opleiding wordt gegeven door Hans Heijnen, oprichter en ontwerper van Slow netwerk en een van de therapeuten/coaches van het Boswijk Instituut. Om persoonlijke aandacht te geven is het maximum aantal deelnemers 8. De training gaat door bij 4 deelnemers. Na aanmelding ontvang je een bevestiging van je inschrijving met inschrijfformulier. Na aanlevering van het inschrijfformulier is je inschrijving definitief. In de week voorafgaande aan de opleiding ontvang je het programma en de factuur.

 

Bekijk hier de Slow ontwikkelcyclus