LEIDERSCHAP IN DE ZORG

Tijdens deze 2-daagse training leer je hoe je op jouw eigen manier invloed kan uitoefenen op jouw werkomgeving. Dit traject is speciaal voor medewerkers in de zorgsector met een coördinerende rol.

Start data:

13 december
2 dagen fysiek, 4 online interventies   €1.599,-   Kim Linders   Waalre (omgeving Eindhoven)

Een coördinerende rol binnen een team is vaak een lastige positie. Je staat niet volledig in het team en je staat niet hiërarchisch boven het team. Om je plek te kunnen nemen en deze dienend te zijn kan veel van je vragen. Allerlei dynamieken van een team kunnen op je pad komen, maar ook vraagstukken vanuit je leidinggevende waarbij jij je soms kan afvragen of deze bij jou horen of niet. En hoe komt het dat jij je soms verantwoordelijk voelt, maar niet de verantwoording hebt over het vraagstuk.

 

Opbouw

Het traject bestaat uit vier themabijeenkomsten (introductie, persoonlijk leiderschap, samenwerken, cultuur) verdeeld over twee dagen.

  1. Tijdens de introductie ga je met elkaar kennismaken en verken je jouw rol als coördinator.
  2. Bij het thema Persoonlijk leiderschap gaan we kijken hoe je meer de regie kunt nemen om het beste uit jezelf en je collega’s binnen jouw team te halen.
  3. Tijdens het thema Samenwerken wordt er gekeken naar effectief samenwerken, teamontwikkeling en het omgaan met weerstand.
  4. Bij de vierde bijeenkomst Cultuur, verkennen we de krachten die meespelen in het werken aan doelen en het bereiken van resultaten. 

Uniek aan deze opleiding

Je gaat in een klein groepje intensief over verschillende vraagstukken uit jouw eigen werkervaring bespreken. Je leert hierdoor snel van en met elkaar. En zal merken dat jij niet alleen met deze vraagstukken zit. In dit traject gaan we met verschillende theorieën de vraagstukken van jouw praktijk onderzoeken. Niet alleen op procesniveau, maar ook op jouw intermenselijk niveau. Jij bent immers het gereedschap in je werk!

Na het traject zullen er nog 4 intervisie bijeenkomsten zijn. Deze zijn online, zodat iedereen minder reisafstand hoeft te maken. Tijdens de intervisie wordt er aan de hand van eigen ingebrachte casuïstiek, gereflecteerd op je eigen inbreng.

Investering

€1.599,- (incl. BTW, lunch met koffie en thee)

Financiële tip: maak gebruik van het STAP-budget van € 1.000,-!

Meer informatie over Slow opleidingen

Wij gaan graag het gesprek met je aan en nemen contact met je op.

Vertel ons hoe je heet, dat praat toch een stuk fijner met elkaar.
We hebben je emailadres nodig om je de informatie toe te sturen.
Ongeldige invoer
Laat ons weten waar je werkzaam bent. Dat maakt het makkelijker voor ons om jou de juiste informatie te verstrekken
Laat ons weten waarover je meer informatie wilt. Dan kunnen we dat voorbereiden voordat we contact met je opnemen.
Ongeldige invoer