mkb SLIM, stimuleren van leren en ontwikkelen

Wil je investeren in de duurzame ontwikkeling van jouw medewerkers of van jezelf? Kijk dan eens naar de mkb SLIM subsidie. Slow netwerk ondersteunt en ontlast ondernemers in het mkb hierbij. Dit doen we omdat de activiteiten die horen bij de subsidieregeling naadloos aansluiten bij onze toepassingen. De regeling staat ook open voor zzp'ers. 

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft vanaf 2020 € 48 miljoen per jaar beschikbaar gesteld voor initiatieven gericht op het stimuleren van leren en ontwikkelen in het midden- en kleinbedrijf. Dit gedurende een periode van 5 jaar met twee aanvraag momenten per jaar. Wil je dit voor jouw bedrijf aanvragen? 

De subsidie bedraagt 80% van de investering in leren en ontwikkelen met een maximum van €24.999,- per MKB onderneming. Hierbij geldt een subsidiabele toeslag van 15% voor eigen werkzaamheden. Hieronder staan de subsidiabele activiteiten toegelicht. 

  1. de doorlichting van de onderneming uitmondend in een opleidings- of ontwikkelplan gericht op het inzichtelijk maken van de scholingsbehoefte vanuit het perspectief van de onderneming;
  2. het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen ten behoeve van werkenden in de onderneming, of in geval van een samenwerkingsverband werkenden in andere mkb-ondernemingen;
  3. het ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode in de onderneming die werkenden in de onderneming stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk;
  4. het gedurende enige tijd bieden van praktijkleerplaatsen ten behoeve van een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg bij een erkend leerbedrijf;

Slow netwerk helpt je gedurende het gehele traject: van registratie tot declaratie, zodat de hele papieren rompslomp, de specifieke subsidie eisen en de voorwaarden uit handen genomen worden. Voor de registratie en aanvraag rekenen we een fixed fee van 10% van het subsidiebedrag. De fee wordt alleen in rekening gebracht indien de subsidie wordt toegekend.

Slow netwerk heeft in de afgelopen 2 aanvraagperiodes voor 42 mkb bedrijven en zzp'ers de registratie en aanvraag verzorgd. Door een overschrijding van het beschikbare subsidiebudget zijn 12 aanvragen ingeloot. Dit is een percentage van gemiddeld 29%. Je dient er dus rekening mee te houden dat de aanvraag wordt uitgeloot. De aanvraag mag in de volgende aanvraagronde worden meegenomen.

Voor meer informatie en of het doen van een aanvraag neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..