MKB Idee, innoveren in leren en ontwikkelen

Ben je een mkb-ondernemer en wil je  zelfstandig of samen met andere mkb-ondernemers de leercultuur in uw onderneming versterken? Dit door meer te investeren in de kennis en vaardigheden van je personeel én belemmeringen die je daarbij ervaart weg te nemen? Dan kan de regeling ‘Beleidsexperiment Menselijk Kapitaal’ (hierna MKB Idee) iets voor je zijn.

Door meer te investeren en belemmeringen weg te nemen versterkt je niet alleen de leercultuur. Je verhoogt ook de arbeidsproductiviteit en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.  De subsidie die vanuit MKB Idee wordt verstrekt is niet bedoeld om rechtstreeks te besteden aan scholing- en ontwikkeling of aan wervingscampagnes. Alleen projecten die belemmeringen wegnemen en de leercultuur versterken komen voor subsidie in aanmerking. 

MKB Idee is er alleen voor mkb-ondernemers en samenwerkingsverbanden van mkb-ondernemers met kennisinstellingen, brancheorganisaties of andere organisaties. Minimaal 65% van alle partners in een samenwerkingsverband moet mkb-ondernemer zijn. Landbouw- en visserij ondernemingen komen niet in aanmerking voor deze subsidie. De subsidie is 100% van de subsidiabele activiteiten met een maximum van € 124.999,-. Voor samenwerkingsverbanden is het totale subsidiabele bedrag € 200.000,-.

Slow netwerk ondersteunt, ontlast en begeleidt ondernemers in het MKB van registratie tot declaratie.  Dit doen we omdat de activiteiten die horen bij de subsidieregeling naadloos aansluiten bij onze visie, innovaties en toepassingen. De regeling staat ook open voor zzp'ers. Slow netwerk helpt je gedurende het gehele traject: van registratie tot aanvraag en van uitvoering tot declaratie zodat de hele papieren rompslomp, de specifieke subsidie eisen en de voorwaarden uit handen genomen worden. Voor de registratie en aanvraag rekenen we een fixed fee van 10% van het subsidiebedrag. De fee wordt alleen in rekening gebracht indien de subsidie wordt toegekend. 

De MKB Slim regeling een stimulerend karakter en de MKB Idee regeling onderscheidt zich door de focus op het innovatieve vernieuwende karakter. Wil je als mkb onderneming of groep van ondernemers innoveren in leren en ontwikkelen in je mkb organisatie, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Meer informatie over deze regeling vind je op https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/mkb-idee